Jardins en Pays de Liège 

 Het is sinds 2002, meer dan 100.000 bezoekers in 85 prive-tuinen die hun deur hebben geopend ten bate van de vereniging "Enfants d'un même Père": tijdelijkeverblijf voor gehandicapte kinderen.

 

 

 

 

U bevindt zich hier: StartHuis

Jardins en Pays de Liège   - Saison 2017

 

 

 

Sinds 2002 en onder auspiciën van de vzw « Enfants d’un même Père » organiseren de leden van « Jardin en Pays de Liège » het bezoek van prive-tuinen gelegen in de provincie Luik. Ieder jaar worden een twintigtal tuinen geopend en door 10 000 mensen bezocht. De opbrengst van de toegang is in z’n geheel gestort aan een vzw voor opvang van gehandicapte kinderen.

De balans: 85 verschillende tuinen werden geopend, verspreid over de hele provincie en 100 000 entrees. Er verscheen ook een boek “Jardins en Pays de Liège” met fotos van Vincent Bota met een voorwoord van Luc Noël die schreef : « … de aktie « Jardin en Pays de Liège » is een mooie toekomst beloofd. Eerst en vooral omdat zij rust op een besmettelijke vrijwilligers drift … »

En zo is het: buiten de tuineigenaars die hun tuin openen, vertegenwoordigt « Jardins en Pays de Liège » tientallen vrijwilligers die prielen monteren, bezoekers ontvangen, tuintoebehorigheden vervaardigen, vla en gebak bereiden om van elk week-end een feest te maken.

Uiteindelijk hadden de 10 tuinliefhebbers uit de luikse Condroz gelijk toen ze de uitdaging opnamen van Laurent Voulzi : « Verander de harten met bloemboeketten, verander de mensmet geraniums ». De mens veranderen waarschijnlijk niet, maar hem helpen, waarom niet ?

LAST MINUTE

Certains jardins acceptent des visites ponctuelles, non-annoncées dans le dépliant. Comme ces visites peuvent se décider en dernière minute, consultez régulièrement cette rubrique.

- Ouvertures ponctuelles

 

Een nieuw boek door Vincent Botta

 

à paraître en septembre

 

Lees meer->


 
free porn girls and boy sex