Didaktische, steile tuin van 30 aar aangelegd in de loop der jaren, vijver met waterval, rotstuin, kleine kollektie hostas en euchères in aangroei. Als oud leerkracht zal Hervé U verschillende fruitboom varieteiten in espalier doen ontdekken. Verschillende struiken en bomen (tulpenboom, liquidamber, japanse esdorens, …) vullen de verschillende groene en met kruiden gevulde plantsoenen. De ontdekking nodigt tot wandelen uit, de patio omringd door heggen met charmes zal het bezoek afsluiten met het gefluister van een fontein met twee catalpas.

Vanuit Luik de E25 nemen en de uitrit Sprimont inslaan en richting THEUX aanhouden, dan richting LA REID nemen. In het centrum van het dorp links en aan de kerk parkeren. Na een wandeling van 300m richting uitgang van het dorp via Rue du Chenal (2e links) en dan over de Chemin du Hectay (1ste links).

Tuin van het platteland van 30 aar ontworpen sinds 25 jaar in voortdurende ontwikkeling en ingedeeld in:

- siertuin met beplantingen op hellingen met meestal rhododendrons gemengd met hortentias.

-Houten terrassen naar het zuiden gericht beschaduwd met catalpas.

-Boomgaard bezet met appel- en kersbomen.

-Groentetuin met tomatenserres.

Vanuit Luik, snelweg E25 richting Luxemburg, uitrit AYWAILLE, richting Comblain. Tweede straat links (richting Croix de Septroux). Over 2 km bij aankomst in Septroux, aan een Y kruising met een landweg, tussen twee straten, ligt « rue des Chèvrefeuilles ».

Bij droog weer, in de wei aan de landweg tegenover het tweede huis links parkeren. Bij nat weer, in de straat parkeren.

 

Gelegen op het plateau van Herve, bloot gesteld aan wind en kou, op een terrein met vuursteen en klei, nam de tuin van 1ha de plaats in van een oude perenboomgaard.
Totaal ongedwongen, en met bogen getekend als een vrouwen beeld, werd het ontworpen in fasen, zonder tuinarchitect.Gemengde borders met vaste planten openen op mooie perspectieven. 
Door openingen en vergezichten, nodigt hij u uit om te wandelen en de grote verscheidenheid aan narcissen,Rhododendron, Azalea, rozen,Hydrangea, Acer, Salix, Viburnum, Cornus (waarvan 1‘Florida’) en Helleborus te ontdekken.

Autoweg E40, uitrit 37.Richting Herve nemen. Onder de autoweg door op de N3. Na 800m, links inslaan na de Cirtroën garage, in de rue Sonkeu. Aan de Ravelbrug de rechtse aftakking van de « Y » nemen. Dit is een straat zonder uitgang.

Tot in het begin van de jaren ’90 was onze tuin een familietuin. Deze werd geleidelijk verandert tot een tuin van vaste planten, met voorkeur aan de biodiversiteit. Natuurtuin van 11 aar met vijver, stapelmuren, kleine groentetuin, geheime hoek voor onze kleinkinderen en dit alles omringd met diverse rozen, geraniums, hydrangeas, struiken, opgebonden bomen, etc … Om de tuin echt te ontdekken moet je de tijd nemen, stap voor stap. U zult misschien elfjes ontmoeten.

http://lejardindupartage.eklablog.com/

Komende van Luik, N617 langs de linkeroever van de Maas. Amay doorkruisen. Aan de verkeerslichten van Ampsin, naar rechts. Berg op en dan de derde straat naar rechts ( rue Nouroûte). Daarna de pijlen volgen.

Winterse sfeer in de ”Jardin de Grihanster”.

Een tuin kan in de winter mooi zijn : het was een schilderij, het wordt een tekening. Sterke strukturen, vaste planten, bomen (berken), gekleurde struiken (kornoeljes), bessen en grassen sieren de tuin tot in Februari. Deze korte winterse dagen zullen opgefleurd worden met feestelijke versieringen.

De N61 Luik-Verviers. Te Nessonvaux, aan de apotheek, indraaien richting Olne. Aan het einde van Nessonvaux, rechts richting Soiron. Na 1,1km, rechts inslaan, Route de Grihanster en na 1,1km komt men in de Rue de Grihanster.

Informatie : op www.fetedesplantesenpaysdeliege.be

Vanuit Luik over de N63 (Luik-Marche) op 200 m na het amerikaans kerkhof, aan het rond punt, 3e uitrit naar Rotheux. Daarna, 2e straat rechts rue des 2 Eglises. Na de kerk, rechts, rue Maflot en richtingspijlen volgen.

  

Gelegen in het hartje van Haspengauw, een tuin van gepassioneerde, ontworpen met 4 handen. Een romantische tuin en een groentetuin van 13 aar. Er staan een groot aantal oude en moderne rozen met talrijke vaste planten, het hele jaar lang kleurrijke en geurige bomen en struiken. Voor de eigenaars is het openen van hun tuin de gelegenheid voor mooie ontmoetingen.

Autoweg E40 Luik-Brussel, uitrit 30 Crisnée, N14 richting Donceel. Wegwijzers volgen. Openbaar vervoer : Bus 83.

Sier- en verzamelaarstuin van 12 aar met meer dan 120 boomsoorten, loofstruiken et dwerg coniferen. Rozestruiken en zeldzame vaste planten zijn verspreid over de bloemperken. Talrijke clematieten. Veel aandacht werd geschonken aan de vormen en het gebladerte.

Autosnelweg E42 Verviers-Prüm, uitrit 7 op N657 naar Verviers-Heusy . Na 1 km, 1e straat rechts naar Jehanster-Polleur. Na 1 km, 1e straat links altijd richting Jehanster-Polleur. 2Km rijden. Te Jehanster N640 oversteken en rechtdoor, voorbij de kerk komen en bewegwijzering volgen

Engelse tuin van 25 aar samengesteld met brede mixed borders, een vijver en groene kamers met slingerrozelaars, oude rozenplanten, delphinium en andere vaste planten.

Autoweg naar de Ardennen E25, uitrit 48. De N66 Hamoir. Ongeveer 7km rijden. . Aan de tweede inslag links richting Ferrières, rechts inslaan, « Grimonster » het benzine station rechts inslaan, Rue Ferot inrijden rechtdoor over 2 km.

Beschut, is onze tuin een kleine toevlucht om zich dagelijks te ontspannen. In het grasperk, mooi getekende kleine paden. Verschillende ruimtes en bloembedden vormen een evenwichtig geheel dat ertoe verleidt om door deze tuin te wandelen.

Vanuit Luik, over de E42, afrit 9. Aan het rondpunt eerste uitrit Rue d’Ardenne/N921 over 2 km. Links inslaan Rue de Huy/N643. Aan het rondpunt, eerste uitrit Rue de Hannut/N80. Na 4 km, links inslaan Rue de Wasseiges/N652. Na 4 km rechts inslaan Rue de la Brasserie.

Gelegen in de Condroz, aan de Hoyoux, biedt deze hellende en kronkelende tuin van 40 aar een half natuurlijk aspekt. De openingen en perspektieven omzoomd door talrijke bomen (berken en esdorens), struiken (beuken, spireas, kleine koniferen) en vaste planten (hemerokalis, hostas) nodigen uit tot wandelen. Een kleine vijver en een groentetuin vullen dit tafereel aan.

Vanuit Luik, de N63 richting Marche-en-Famenne en afrit Clavier. Aan Clavier-Station, richting Les Avins en daarna Havelange. Rechts inslaan, Rue de la Chapelle (er is er maar één) voor de brug over de Hoyoux. De tuin ligt rechts 100 m verder.

Parking Mélard


Deze grote tuin van ongeveer 6000 m2, ontworpen door de tuinarchitect S. Delsemme bestaat uit drie delen.

Het eerste deel is beplant met irissen, pioenen, rozen, … met uitzicht op een perk van rhododendrons.

In het tweede zijn verschillende bronnen die een vijver uitmonden en die in feite de oorsprong is van de Julienne. Deze gooit zich in de Maas in Hermalle. Tussen de twee ligt een grote boomgaart met bloemen en fruitbomen, zoals kastanje en notenbomen. Verschillende beukhagen vormen een doolhof en verspreiden zich over dit geheel.

Autoweg E40 Luik-Aken, uitrit Blégny, links indraaien op N604. Na +/-4 km, rechts inslaan, Rue du Thier, dan Rue Templet en daarna de wegwijzers volgen. Openbaar vervoer : Bus 68.

Gepassioneerd door tuinarchitektuur heeft Marie-Anne Morant haar tuin ontworpen door de verschillen van niveaau te versterken en te spelen met de perspektieven en kleuren. Al wandelend door de tuin ontdekt men de hoekjes die de verschillende sferen in scene zetten. De tuin is geschikt om te dromen door het uitzicht over het landschap, maar bijzonder voor de kinderen voor wie de verschillende spelen het geluk zijn voor groot en klein.

Vanuit Luik de N3 richting Herve. In Fléron, aan het tweede rondpunt rechts richting Magnée. Na 700 m, aan het kruispunt, links inslaan. Aan de intrede van Magnée, 3 maal links.

In de lengte uitgestrekte tuin van 12 aar. De beplantingen , verzorgd en harmonieus rond het huis , worden , hoe verder men gaat , natuurlijker en wilder. Een moestuin, een kleine plas met waterval en gezellige terrasjes vinden plaats in de tuin naast engelse rozen, clematieten, hostas, buxus

Autonelweg E42 Luik-Namen. Afrit 5 , Verlaine volgen.

Ik ben een 31 jaar oude tuin en was een weiland rond een es. Nu ben ik in 5 delen verdeeld: voor het huis, een klein gesloten tuin met vijver en gesnoeide buxus biedt een oase van rust. Achter het huis, een oppervlakte van +/- 50 aar biedt een uitzicht ontworpen naar gelang tijd en budget. Een boomgaard vervangt het grasveld voor schapen. Een grote groentetuin voedt mijn twee moedige tuinmannen. In het westerse gedeelte ligt een andere vijver die een wel verdiende rust biedt.
Route du Condroz (N63) Luik-Marche. Aan het rond punt « met Koeien »(‘Quatre Bras’), 1ste uitrit richting Dinant. Aan het volgende rond punt op 4.7km 1ste rechts richting Huy. Aan het volgende rond punt 1ste uitrit richting Outrelouxhe. Aan het volgende rond punt rechtdoor langs. ‘Les Gottes’, aan het rond punt 3de uitrit Rue des Gottes over 150m rechts Rue des Jonquières.

Tuin van 17 aar gedeeltelijk dalend, met bomen en bloemen, gestruktureerd voor het slenteren rond vijvertjes. Maples, zeldzame rozestruiken, veel varierende kleuren en geuren.

Vanuit Luik over de Route du Condroz (N 63), na het kruispunt te Boncelles, aan de verkeerslichten, links inslaan richting Méry, Hony en doorrijden op 3.5 km. Rechts inslaan Avenue du Midi, dan, na de spoorweg brug, links. Door de Ourthe vallei, over de brug van Méry en dan direct links door de Rue du Canal tot Hony.

Kleine gesloten stadstuin van ongeveer 150 m2 met terras en fontein en versiert met een duivenhok in empirestijl. In de schaduw van de Luikse kathedraal, ligt deze tuin achter een 18e eeuws huis dat verlengt is door een gietijzeren serre open op de tuin.

Op de Place Cathédrale, in de Rue Saint Paul en dan eerste straat rechts.

Tuin van 24 aar. Vijver en rotstuin waar bergplanten uit alle werelddelen zich aan het kliemaat hebben aangepast. Elders, „droge muren“ en een „alpenkas“ voor de voortplanting van bergplanten. In deze

Vanuit Chênée (Luik) RN30 richting Spa/Bastogne. Bergop naar Embourg, eerste straat naar links is avenue Albert 1er, wordt Voie de Liège verderop.

Stadstuin van 15 aar en terrassen op drie verdiepingen, die rond een hoofdgebouw uit de 18e eeuw is aangelegd, die vroeger tot de Kanunikken behoorde en die vandaag onder de naam «Hôtel particulier Candez » geregistreerd staat.

De auto parkeren op « Place Saint-Lambert ». De « Mont Saint Martin » beklimmen. Op de hoek, tegenover de kerk, links inslaan naar n°75. (N.B. mogelijke parkeerplaats, maar zeer beperkt, in de Rue Saint Martin

Ga naar boven