Joëlle en Guy François, stichtende ouders van de vzw:

"Als jong stel zijn we bevallen van drie jongens. De derde, Kevin, werd geboren met een aangeboren afwijking van de wervelkolom genaamd spina bifida, wat resulteerde in verlamming van de benen. In het licht van deze beproeving opende ons hart en groeide met Kevin die beetje bij beetje ons gezin heeft veranderd.Het is gegroeid met drie geadopteerde zusjes, ook met een handicap.Zij zijn onze zonnestralen!

In contact met de wereld van gehandicapte kinderen, voelden we ons geroepen om ons open te stellen voor de opvang van gehandicapte kinderen om gezinnen in moeilijkheden of lijden te helpen of te verlichten, om ook sommige ouders te laten ademen, de tijd voor een weekend, vakantie, rust. ..

In 1995 hebben we de vzw “Kinderen van dezelfde vader” opgericht. Het is voor ons het werk van de Vader, overlopend van Liefde voor zijn bevoorrechte kinderen en we hebben ons volledig toevertrouwd aan zijn Voorzienigheid. Met de hulp van iedereen zijn we blij om te zien dat "het werkt"!

 
Wordt verzorgd door het stichtende echtpaar en vier fulltime onderwijzers. Elke ochtend en avond helpen een verpleger en een verpleger bij de verzorging en het toiletbezoek van de kinderen. Twee fysiotherapeuten komen vijf keer per week. Indien nodig kan contact worden opgenomen met twee geografisch dicht bij elkaar gelegen artsen.

Verschillende vrijwilligers zijn betrokken bij de keuken, de tuin en het kantoor. Andere vrijwilligers komen om doe-het-zelf- en pottenbakkersworkshops te animeren of komen gewoon tijd doorbrengen met de kinderen, waardoor elk kind de persoonlijke aandacht kan krijgen die het nodig heeft.

De tuin met zijn zonnige en schaduwrijke plekken, met zijn spelletjes en zijn circuit van driewielers, skelters en rolstoelen, biedt kinderen een heerlijke ruimte van welzijn en samenleven.

Er zijn al meer dan 600 verschillende kinderen welkom geheten. Velen van hen keren regelmatig terug, wat de aanpassing van het kind en het contact met de ouders vergemakkelijkt. We hebben ook enkele verlengde recepties voor kinderen die een jaar of langer blijven.

We registreren jaarlijks meer dan 2.700 overnachtingen. Onze capaciteit is 12 kinderen van 2 tot 18 jaar oud en het huis is elke dag van het jaar geopend (behalve een pauze in september).

We doen altijd een beroep op vrijwilligers. Dank u bij voorbaat !

Aanvankelijk namen Joëlle en Guy gehandicapte kinderen op in hun ouderlijk huis in Plainevaux. Maar al snel werd het te klein.

Ze vonden een groot huis in Petit-Seny. (rechts, op de foto hieronder) Vrienden hebben zich verzameld om hen te helpen dit huis te verwerven en dit prachtige project dat hen na aan het hart ligt tot leven te brengen. Dit is hoe de A.S.B.L. "Kinderen van dezelfde vader".

 

Maar al snel, geconfronteerd met de steeds toenemende vraag, wordt dit huis te klein en voldoet het niet langer aan de steeds veeleisender wordende woonnormen.

Dankzij de acties van EMP, waaronder de operatie "Jardins en Pays de Liège", werd een bijgebouw gebouwd en in 2004 ingehuldigd.

   
   
 

 


Alles is toegankelijk voor rolstoelen. We hebben er ook aan gedacht om de kinderen af ​​en toe uit de groep te laten ontsnappen door hutten te voorzien.

 

 

 

 

 

Ook actievere kinderen kunnen zich uitleven via schommels, klimtouwen, bruggen... We merken dat deze ruimte zeer heilzaam is voor kinderen.

 

Jardins en Pays de Liège

Sinds 2002 organiseren de leden van "Jardins en Pays de Liège", onder auspiciën van de vzw "Enfants d'un même Père", bezoeken aan privétuinen in de provincie Luik. Elk jaar openen een twintigtal tuinen hun deuren en verwelkomen ze meer dan 10.000 bezoekers. Alle toegangsprijzen worden gedoneerd aan een vereniging voor gehandicapte kinderen.

Het resultaat: meer dan 100 verschillende tuinen open in de hele provincie, 100.000 inschrijvingen. En ook de boeken "Jardins en Pays de Liège" en "Gardens en Pays de Liège, 15 jaar gedeelde passie": foto's van Vincent Botta en voorafgegaan door Luc Noël die schreef: "... de operatie "Jardins en Pays de Liège" wordt een mooie toekomst beloofd. Allereerst omdat het wordt gedreven door een aanstekelijke vrijwilligersgeest…..” (***)

Jardins en Pays de Liège heeft ook een jaarlijks Plantenfestival, dat traditioneel op de eerste zondag van juni wordt gehouden in de kasteelhoeve van Englebermont.

En inderdaad, "Jardins en Pays de Liège" bestaat, naast de tuiniers die hun tuinen openstellen, uit tientallen vrijwilligers die prieeltjes opzetten, bezoekers ontvangen, tuinaccessoires maken, taarten en taarten bakken om van elk openingsweekend een waar feest te maken .

In wezen hadden ze gelijk, de 10 amateurtuinders uit Condroz Luik die in 2002 de uitdaging van Laurent Voulzy aangingen: "Verander harten met boeketten bloemen, verander mensen met geraniums". Verander mannen, misschien niet, maar help ze, waarom niet?